Zon, zee en mails: waarom je werk op vakantie niet per se los moet laten

Work hard, play hard! Het zinnetje rolt bij ondernemers gemakkelijk over de tongen, maar in de praktijk worstelen ze vaak met het tweede gedeelte. Hebben ondernemers het echt zo moeilijk met ontspannen, of is ons begrip van vakantie te eng? 

Het is een van de grote paradoxen van het ondernemerschap: je hebt de vrijheid om de deur op elk gegeven moment achter je dicht te slaan, wat kleren in een koffer te gooien en erop uit te trekken. Maar aan de andere kant heb je precies nooit tijd om dat effectief te doen. Het is nooit het goede moment.

Goed voor de productiviteit

Dat zo weinig ondernemers écht toekomen aan vakantie is een gemiste kans. Voor henzelf, maar ook voor hun bedrijf. Vakantie is uitstekend voor de productiviteit. 

Vakantie is een reset, omdat het motiveert om mentaal eens goed op te ruimen. Je door een lijstje van aanslepende to do’s werken voor het vliegtuig opstijgt? Het zorgt ervoor dat je eindelijk eens echt kan ontspannen, om daarna met meer energie en een betere focus aan de slag te gaan. Het is ook een refresh, omdat even uit je routine stappen, in een andere cultuur duiken of de natuur opzoeken ruimte maakt voor creativiteit en hernieuwde inspiratie. Afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen, maakt ook dat je opnieuw kan opladen. Zo’n recharche leidt automatisch tot betere beslissingen. Doordacht, verbindend en met meer nuance. En last but not least: jezelf af en toe terugtrekken, maakt ruimte voor verantwoordelijkheid en initiatief in jouw team. Het is een boost voor de zelfredzaamheid van jouw medewerkers

Businessboeken lezen in de tuinzetel

Dat verlof nemen gezond is: het is niet nieuw onder de (vakantie)zon. Waarom komen ondernemers er toch zo moeilijk aan toe? Met het cliché van de workaholic heeft het alvast weinig te maken. De waarheid is eenvoudiger: de meeste ondernemers doen hun job gewoon graag. Vakantie, en zeker eentje die ons opdraagt om alles achter te laten – ‘geen schermen! geen werk! off grid! – voelt dan meer als een beproeving dan een beloning.

Maar, en dat wordt weleens vergeten: ontspannen kan op meer dan één manier. Er is geen juist of fout. Vakantie hoeft niet gelijk te staan aan een week aan het zwembad zonder scherm. Voor sommigen werkt dat, anderen krijgen juist stress van een week niets te horen van hun bedrijf. Je terugtrekken in een tuinzetel met een stapel businessboeken waar je door het jaar niet aan toekwam? Een zwembadvakantie waarbij je elke ochtend een uurtje door je dringende mails gaat, om vervolgens gerustgesteld het water in te duiken? Consequent een korte citytrip koppelen aan je buitenlandse werktrip liever dan drie weken uit te zijn? Het zijn allemaal legitieme vormen van vakantie. 

Vakantie voor beginners

Zeggen dat vakantie gezond is voor jezelf en jouw bedrijf, is één ding. Hoe zorg je voor een zorgeloze vakantie? Het weer hebben we niet in de hand, maar met volgend lijstje ben je alvast goed vertrokken. 

Waar heb je nood aan? Laat de maatschappelijk dominante ideeën over vakantie los, en bedenk bij jezelf: wat vind ik ontspannend? Waar heb ik nood aan? Wil je een tijdje weg van de dagelijkse beslommeringen? Of geeft het je net rust om elke dag iets van jouw bedrijf te horen? Wil je in een andere cultuur duiken? Heb je nood aan een fysieke uitdaging? Mensen ontmoeten? Of wil je tijd nemen om je in te lezen in een bepaald thema?

Waar hebben jouw klanten nood aan? Geen enkele klant verlangt van een bedrijfsleider dat hij of zij 365 dagen per jaar werkt. Dat is niet gezond, al zeker niet voor het bedrijf. Klanten willen vooral transparantie. Liever dan te verzwijgen dat je met vakantie gaat: informeer hen op voorhand van jouw plannen om even tijd te nemen voor jezelf en laat hen weten bij wie ze in die periode terecht kunnen met vragen of problemen.

Waar heeft jouw bedrijf nood aan? Door als bedrijfsleider af en toe vakantie te nemen, geef je medewerkers de kans om verantwoordelijkheid op te nemen. Dat betekent niet dat je hen meteen in het diepe moet gooien. Informeer medewerkers over lopende dossiers, delegeer taken en maak duidelijk in welke situaties ze jou mogen contacteren. 

Waar heeft jouw partner of gezin nood aan? Verlof nemen, houdt niet in dat je alles los moet laten wat met werk te maken heeft. Vakantie hoeft niet het grote niets te zijn. Ga je op vakantie met vrienden, een partner of familie? Praat eerlijk over verwachtingen en maak afspraken. Spreek bijvoorbeeld af dat je elke ochtend een uurtje neemt om even jouw werkmails te checken of dat je graag deze tijd wil gebruiken om enkele zakelijke boeken te lezen. 

Het idee rond vakantie verbreden begint natuurlijk bij onszelf. Daarom een oproep. Ben je zelf ondernemer? Wat betekent vakantie voor jou? Hoe vul je het in? Vind je het nodig om het werk volledig achter te laten of net niet? Hoe kom je terug van een periode van verlof?