Is de stichter van het bedrijf ook de groeimanager?

Onlangs zei een klant mij: “Fanny, ik denk dat ik in de weg sta van de groei van mijn eigen bedrijf”.

Volbloed ondernemers krijgen vaak enkel adrenaline van het uitwerken van nieuwe  ideeën,  het verkennen van opportuniteiten en het installeren van een omgeving om hun ideeën om te zetten in business. Het implementeren van IT systemen,  structureren van de organisatie of omgaan met HR uitdagingen zijn niet aan hen besteed. Zodra routine binnensluipt, en het nieuwe eraf is, begint de ondernemer zich te vervelen. Maar, als de stichter van een bedrijf continu zijn aandacht verlegt, staat hij of zij in de weg van de groei van het bedrijf?

Alles wat je aandacht geeft, groeit (cfr. Aristoteles). Een groeibedrijf runnen vraagt een gestructureerd plan met een duidelijk doel. Vervolgens dient dit plan uitgevoerd te worden. Is de stichter van het bedrijf hiervoor de meest aangewezen persoon? Soms niet.  

Een ondernemer is iemand die een beloftevol idee dat nog embryonaal is, wil uitwerken. Eens het idee evolueert van project tot bedrijf, groeit het bedrijf geleidelijk verder: de eerste medewerker, tweede, tiende, dertigste. Als je met vijf mensen samenwerkt, is iedereen van elkaars werk op de hoogte en kan iedereen voor elkaar invallen. Vanaf dertig mensen wordt de communicatie complexer en is het heel inefficiënt als iedereen alles doet. Je hebt gestandaardiseerde systemen, structuren en processen nodig om naar een volgend niveau te groeien. 

Deze zaken vragen dikwijls van jou, de oprichter van het bedrijf, een extra inspanning. Soms zodanig dat het jou niet meer boeit. Op dat ogenblik is het aangewezen om extern talent binnen te halen. Talent dat jouw bedrijf naar het volgende niveau kan tillen. Een groeimanager die jou helpt bij het in goede banen leiden van jouw plannen. Belangrijk hierbij is dat je iemand vindt met een complementaire skillset aan die van jou. Dit kan een externe CEO zijn of een rechterhand. Iemand die jouw ideeën oppikt en uitrolt. Iemand die ervoor zorgt dat het team de route volgt die jij uitstippelde. 

Betekent dit dat jij als stichter helemaal op de achtergrond verdwijnt? Neen absoluut niet. Jij zorgt ervoor dat het bedrijf blijft innoveren, je bewaakt de visie en de cultuur van het bedrijf. Organiseer jezelf zodat je kan doen waar jij goed en sterk in bent: het creëren.